Közétkeztetés - HACCP

Bizonyára Ön is hallotta róla (esetleg már az ellenőrzésen is túl van), hogy a Nébih elindította a Minőségvezérelt Közétkeztetési Programját, amely immár nem "teszt" üzemmódban van, hanem "élesben", tehát az eredmény publikus, mindenki által hozzáférhető. Vállaljuk, hogy konyháját a Nébih checklista alapján felkészítjük ötösre, a dolgozókat oktatjuk az szerint, hogy minden egyes pontnak meg tudjon felelni a főző- vagy tálalókonyhájuk.

Kollégáink rengeteg ilyen ellenőrzésen voltak személyesen, közvetlenül vagy közvetve naponta kb 60.000 adag étel elkészítését felügyelik. Kellő tapasztalatuk van ahhoz, mit kell egy ilyen szemlén nyújtani, egy ötös értékeléshez. Egy-egy ilyen bejárás alkalmával a hatóság 5-6 órát is eltölt a konyhán, és minden lépést, technológiai folyamatot alaposan végignéz:

                 - személyi higiénia, öltözők rendje, személyzet útvonala...stb
                 - raktárak, folyosók, áru útvonal, tároló helyiségek
                 - előkészítő helyiségek, eszközök megfelelő használata
                 - ételkészítés, tálalás, kiszállítás
                 - mosogatás-fertőtlenítés, takarítások
                 - HACCP (mennyire helyszínre adaptált, kritikus pontok, veszélyelemzések...stb.)

Amennyiben kérdése van, vagy szeretné felkészülten várni a Nébih-et, hívja kollégáinkat!